Om mig

Jag heter Christina Jarl och sedan jag föddes 1968 har jag valt att leva ett nyfiket och aktivt liv. Sedan 2010 driver jag Christinas Gästgifveri på Ervalla Gård, 2 mil norr om Örebro. När jag inte driver gästgiveriet eller talar med djur tycker jag om att bada bubbelbad och åka till havet, gärna till Varberg och sitta på klipporna och läsa en god bok.

Jag är en jordnära människa och det gäller inte minst i min verksamhet som djurtolk. Numera har jag en gedigen utbildning som djurtolk/djurkommunikatör med 25 års erfarenhet. Verksamheten är seriös och väletablerad. När vi möts ger det oftast även dig som människa en personlig utveckling.

Jag inspireras av starka kvinnor. Här på Ervalla Gård har det funnits många sådana från 1500-talet och framåt. På min egen djurtolksresa har jag också mött flera starka kvinnor och det är framför allt tre som har betytt oerhört mycket för min personliga utveckling.

Den första starka kvinnan: Samantha Khury
År 1992, när jag arbetade som hårdast med en massa annat, såg jag ett TV-program med amerikanskan Samantha Khury där hon talade med djur. Det var otroligt fascinerande! Mitt intresse för djurtolkning var väckt. När Samantha kom till Sverige 1998 anmälde jag mig därför direkt till en grundkurs med henne som lärare. Jag tog bilen och åkte de 60 milen upp till byn Hallen i Jämtland där jag deltog i en veckokurs. Det var deltagare från flera olika länder i Europa. Jag fastnade verkligen för detta med djurtolkning och åkte därför tillbaka även de följande två åren för att gå på Samanthas fortsättningskurser. Det var under den här perioden som jag bestämde mig för att det var det här jag ville arbeta med i framtiden.

Den andra starka kvinnan: Jill Petersson
Jag fortsatte min personliga utvecklingsresa till olika platser i Sveriges avlånga land. Som delmål på min resa har jag utbildat mig inom Reiki healing, Tarotkortstolkning samt tagit flera olika mediala kurser för bland andra Iris Hall och Terry Evans. Men den kvinna som har inspirerat mig mest inom det mediala området är tveklöst den omtänksamma och färgstarka Jill Petersson.

För att se övriga kurser och utbildningar som jag har gått, läs PDF >>

Den tredje starka kvinnan: Liz Mitten Ryan
Sommaren 2016 reste jag till British Columbia i Canada på en Equinisity Retreat. Vi var nio deltagare från olika delar av världen och här mötte vi den fantastiskt inspirerande kursledaren Liz Mitten Ryan. Kursen handlade om healing och meditation med hästarna, där hästarna och de övriga djuren på ranchen healade oss människor. Vi gjorde alla en personlig resa som också innebar en inre utveckling.

För mer information om Equinisity Retreat: www.lizmittenryan.com

Jag fortsätter min resa och hoppas få möta fler inspirerande och starka kvinnor. Samtidigt försöker jag att inte rusa genom livet utan jag vill hela tiden behålla markkontakten. För det är sådan jag är: nyfiken på utveckling, men samtidigt jordnära.

 

Se bildspel från Canada sommaren 2016